Zo verliep dag 2 van de demonstratie op het Binnengasthuisterrein van de UvA

Elise de RooijHalverwege de avond werden de deelnemers opgeroepen om stil te zijn. Ze mochten geen leuzen meer roepen en geen muziek meer maken. Er is politie aanwezig, ook leden van de mobiele eenheid staan paraat.

Omwonenden van zowel het Roeterseiland als het Binnengasthuisterrein hebben van de gemeente een brief ontvangen waarin staat dat ze aangifte kunnen doen als er vernielingen zijn gepleegd in bijvoorbeeld buurttuintjes. 

Geen aangifte door UvA

Even na 23.00 uur kwam bericht dat de politie niet zou ingrijpen. De UvA heeft geen aangifte gedaan van huisvredebreuk en de activisten ook niet gevorderd te vertrekken. Daarom ziet de politie geen reden om op te treden.

Maandag gebeurde dat wel op het Roeterseiland: toen werd er wel gevorderd door de UvA en ook aangifte gedaan van erfvredebreuk, schrijft de politie in een verklaring. Deze beslissing geldt alleen voor vannacht. Mogelijk wordt er vandaag dus wel opgetreden.

Rustige nacht

Daardoor bleef het vannacht verder rustig bij het Binnengasthuisterrein van de UvA. De demonstranten hebben de doorgangen wel flink gebarricadeerd. Bekijk wat foto’s van de nacht in het blok hieronder. Tekst loopt door. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment