Xavi niet blij met Barca-bestuurslid na tweet over Vinícius

Elise de RooijFC Barcelona-trainer Xavi is niet blij met de tweet die de woordvoerder van het clubbestuur plaatste over Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior. Mikel Camps noemde de Braziliaan een clown nadat die racistisch werd bejegend in de wedstrijd tegen Sevilla.

Xavi keurt de bewoordingen van Camps af en zag dat die spanning met zich mee brachten rond de Champions League-wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk (2-1) woensdagavond. “En daar houd ik niet van. Ik hou van eerlijk spel en wederzijdse bewondering, maar niet van dingen die de spanning verhogen”, aldus de oefenmeester.

Een Sevilla-fan maakte apengebaren richting Vinícius Júnior, die vaker slachtoffer is van racisme in stadions. Camps tweette daarna: “Het is geen racisme, hij verdient een klap omdat hij een clown is”. Ook had hij kritiek op de overstapjes in het veld van de aanvaller. Al snel na het plaatsen van de tweet verwijderde Camps het bericht. “Ik zeg er daarom niets meer over. De tweet is verwijderd en dat zegt genoeg”, aldus Xavi.

Inmiddels heeft de vicevoorzitter van FC Barcelona, Rafa Yuste, zijn excuses aangeboden aan Vinícius Júnior.

Volgens Spaanse media laat Real-voorzitter Florentino Pérez komend weekend de uitwedstrijd tegen FC Barcelona uit protest aan zich voorbijgaan. De twee rivalen treffen elkaar zaterdag om 16.15 uur.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment