Weggelopen serval in Helmond weer thuis – maar wel gewond

Elise de RooijDe serval, een katachtig roofdier, ook wel bekend als ‘tijgerkat’, is volgens Omroep Brabant gisteren zelf weer naar het huis van z’n baasje gelopen. De eigenaresse meldt dat het dier enkele flinke verwondingen heeft opgelopen.

De dierenambulance waarschuwde mensen nadat bleek dat het dier was ontsnapt om het dier niet zelf te benaderen, omdat een serval ‘nogal onvoorspelbaar’ is. Dan zou het gecastreerde mannetjesdier alleen maar verder wegvluchten, was de vrees. Bovendien luisterde de serval alleen maar naar zijn baasje.

Gisteravond liep het dier zelf weer naar huis. De eigenaresse liet zondag weten ‘heel erg blij’ te zijn. “Wel moest het dier met spoed naar de dierenarts”, vertelde ze. “Het had verwondingen aan een achter- en een voorpoot. Hij is geröntgend om te zien of het botbreuken had, maar gelukkig ziet dat er goed uit. Het is wel heel bijzonder dat het dier ondanks zijn verwondingen nog kon lopen.”

Fokverbod

Hoe het dier gewond kon raken, weet de eigenaresse niet. “We hebben hem in elk geval gelijk naar de dierenarts gebracht, wachten tot maandag ging niet meer.” 

Vanaf 1 januari 2024 staan servals overigens op een lijst van verboden dieren. Wie er een in huis heeft, mag het dier houden, maar er mag dan niet meer mee gefokt worden.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment