Week van de waarheid: formatie op geheime locatie verder

Elise de RooijHet is volgens ingewijden nog te vroeg om over een impasse te spreken, maar afgelopen week bleek dat de sfeer niet goed was. “De irritatie van Omtzigt over de reactie van Van der Plas maakt de verhoudingen aan de formatietafel niet beter”, zegt politiek verslaggever Fons Lambie. 

‘Sfeer is niet goed’

“Al eerder vorige week werd duidelijk: de sfeer is niet goed. Het tempo ligt laag, er was irritatie tussen VVD en PVV over de spreidingswet, er wordt geklaagd over twijfel bij Omtzigt en de meningsverschillen over de overheidsfinanciën.”

Boerenprotesten zorgden dit weekend voor wrevel tussen Pieter Omtzigt en BBB-leider Caroline van der Plas. De NSC-leider Pieter tikte Caroline van der Plas van de BBB op de vingers omdat ze weigerde om een verkapt dreigement van Farmers Defense Force (FDF) aan het adres van collega-politici te veroordelen. Omtzigt kreeg bijval van VVD-leider Dilan Yesilgöz.

Week van de waarheid

Dit is wel de week van de waarheid, vervolgt Lambie. “Informateur Plasterk moet zijn eindverslag schrijven en dan moet duidelijk worden of deze vier partijen verder gaan onderhandelen over een rechtse coalitie.” Plasterk belooft op 12 februari zijn eindverslag aan te bieden aan de Tweede Kamer. 

Vorige week zei PVV-leider Wilders al dat het ‘heel spannend’ werd. En dat de tijd dringt, zoals te zien is in deze video: Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment