‘Wat knap dat Ellen zich over haar trots heeft heengezet en gewoon is gekomen’

Elise de RooijVoordat ik bij Boer zoekt Vrouw Europa inschakel, denk ik dat ik de voorspelling wel goed heb. Haico zou alleen naar de reünie komen, Bernice ook, Claudia samen met Paul, Piet met Anke en Richard met Robin. Kat in het bakkie. Maar kom ik daar even bedrogen uit. Ik schreeuw het nog net niet uit als ik Piet in z’n eentje aan zie komen bij de reünie. Piet alleen? Waar is de kordate, maar oh zo lieve Anke gebleven? En Bernice is er niet eens bij? Het begint bijna op Married at First Sight te lijken. Gelukkig komen er nog een paar spreekwoordelijke konijnen uit de hoge hoed, waardoor er toch nog ietsje meer liefde gevonden is door de boeren. Gelukkig maar.

De citytrip van boer Haico en Jasmijn kun je beter een ramptrip noemen. Haico die zo graag wil en zelfs al een beetje verliefd is. Jasmijn die eerst blij is dat zij gekozen is, maar nu terugkrabbelt. Ze twijfelt. De strandwandeling die zo romantisch had moeten zijn, is een ongemakkelijk schouwspel. Haico denkt dat het tijd nodig heeft. Hij geeft Jasmijn een kusje, die ze verplicht ontvangt. Wat een buikpijntelevisie. Haico komt dan ook alleen aan bij de reünie. Oh Haico, wat heb je op het verkeerde paard gewed. Ik vind het zo sneu. Hij vertelt Yvon dat ze het echt hebben geprobeerd. “Ik heb ook weer contact gezocht met Ellen.” Yes! Oh Haico, ik ben zo trots op je! Maar Haico trekt een pokerface, want wat er precies speelt tussen hem en Ellen, daar kan hij nog niks over zeggen. Spannend…

Gelukkig is het bij boerin Claudia zo klaar als een klontje: zij en ‘Paultje’ zijn smoorverliefd. “Het klopt gewoon”, zegt Claudia met een gelukzalige glimlach. Natuurlijk komen ze samen aan bij de reünie. De verliefdheid spat er nog steeds van af. “Hoeveel wijntjes hebben jullie gedronken om het te vieren?” wil Yvon weten. “Heel veel”, zegt Paul. “We vieren het elke keer opnieuw.” Ach, wat zoet. Ze zijn zo blij en dankbaar. Ik vind ze ook echt bij elkaar passen. Voorlopig woont Paul om de week bij Claudia op de boerderij. Paul heeft nog zijn verplichtingen in Nederland. Maar het doel is om uiteindelijk om echt naar Frankrijk te vertrekken, want het hart van Paul ligt al bij Claudia. Och, ik smelt!

Op de citytrip voelen boer Piet en Anke allebei al een beetje kriebels. Maar, wacht, Piet komt alleen aan? Ik kan mijn ogen niet geloven. Waar is Anke? “Op de citytrip was er wel een connectie, maar dat is weggeëbd”, legt Piet uit. Ik ben flabbergasted. Als er één setje zeker was, dan was het Piet en Anke. Maar wacht, daar komt Anke toch nog even langs. Samen vertellen Anke en Piet dat het gevoel langzaam wegging, omdat ze elkaar niet dagelijks zagen. En dan vertelt Anke dat ze borstkanker heeft. Wat heftig. “Verliefd zijn en borstkanker, dat gaat niet samen.” Nee, dat kan ik me voorstellen. Piet legt zijn hand op het been van Anke. Maar ze hebben in elk geval een heel fijne vriendschap, aldus Anke. Of daar nog iets uit ontstaat dat weet ze niet. Ik hoop het zo!

Daar zijn Robin en Richard! Jaaaa, ze zijn nog samen, wat leuk! Robin is inmiddels al vijf keer in Slowakije geweest: “Best wel heel erg leuk is dat, eigenlijk.” Ze hebben het heel gezellig. Bijna had Richard Robin afgeschreven omdat ze vegetariër is en nu grilt hij met liefde haar plakjes courgette. Hij vindt het fijn dat Robin niet van de boerderij komt. “Ik leer dingen: poëzie, yoga.” Wat leuk dit! Robin kijkt verliefd naar haar boer: “Het is een soort van thuiskomen.” Wow, is dat niet exact wat liefde is?

En dan boerin Bernice, hoe is het met haar? Helaas, ze is ziek en kan er niet bij zijn. Wat jammer. Gelukkig wordt er wel even gevideobeld. Bernice heeft een nieuwe hond en cavia’s, maar nog geen man. Ze is eindelijk een beetje bekomen van het Boer zoekt Vrouw-avontuur. “Ik had gehoopt dat er iemand zou zijn waar ik iets voor zou voelen.” Maar dat is helaas niet gebeurd. Bernice duikt deze winter de brieven weer in. Wie weet komt daar nog wat uit.

De verbinding met Bernice is nog niet weg of er komt nog een gast aan. Is dat Ellen? Ja, het is Ellen! Nou ja, wat een verrassing. Wat ziet Ellen er goed uit! Dit heeft Haico goed verborgen weten te houden, zeg. “We zijn aan het daten”, zegt Haico glunderend. “Daten plus”, vult Ellen aan. “We zijn verdergegaan waar de logeerweek is geëindigd.” Haico geeft Ellen een kusje. Wat fantastisch is dit! Haico en Ellen passen zo goed bij elkaar. Wat knap dat Ellen zich over haar trots heeft heengezet en gewoon is gekomen! Maar het is nog pril, zeggen ze. Je kunt mij meer vertellen, maar Haico en Ellen zijn hartstikke verliefd. Wat geweldig! Dus eigenlijk is gewoon iedereen samen, behalve Bernice. Eind goed, al goed.

Alle afleveringen van Boer zoekt Vrouw Europa kijk je terug bij NPO Start.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment