Wat doet een Zuid-Koreaanse filmploeg in een Haarlemse apotheek?

Elise de RooijHet is lastig te achterhalen waar de Koreanen in Nederland precies naar op zoek zijn. De cameraman en productieleider hebben een vol programma. In de apotheek hebben ze een uurtje om een interview en de benodigde scenes op te nemen. De taalbarrière staat een uitgebreide uitleg van het doel van de opnames in de weg. “Europa schijnt in Zuid-Korea momenteel ook hip te zijn”, weet Edwin den Haak.

De directeur van Centraal Apotheek ontvangt de filmploeg met alle egards. “Het is altijd interessant om kennis uit te wisselen. Zeker als het op dit onderwerp aankomt. Het heeft ook een culturele component. Het is soms een drempel voor vrouwen om over problemen rond de overgang te praten.”

“Toch merk je dat wij als apothekers steeds meer een adviserende rol innemen over dit soort kwesties. We hebben daar producten voor, maar bespreken ook hoe bijvoorbeeld voeding de klachten kan verminderen.”

Lactobacillen

Edwin pakt een product uit het schap. Hij houdt een potje met voedingssupplementen voor de camera. Pillen die helpen tegen nachtelijk zweten en de hormoonhuishouding op orde brengen. Ook wijst Edwin op een ander product dat nieuw is voor de Koreanen: probiotica met lactobacillen (goede bacteriën, red.) die vaginale klachten tijdens de overgang verminderen. Voor de zekerheid zegt Edwin erbij: “We zien dat dit helpt, maar het precieze effect moet nog wetenschappelijk aangetoond worden.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment