Vrouw doodgereden op A1, nadat ze was uitgestapt om telefoon te zoeken

Elise de RooijHet heftige ongeluk gebeurde gisteravond rond 23.30 uur. Een auto met Pools kenteken en drie inzittenden reed op de snelweg. “Uit verklaringen blijkt dat één van hen een telefoon uit de auto heeft laten vallen”, zegt een woordvoerder van de politie. “Daarom zette de bestuurder de auto stil, en ging een vrouw de auto uit om de telefoon te zoeken.”

De vrouw is daarna aangereden, vermoedelijk door meerdere auto’s. “Zij is ter plaatse overleden. Op dit moment kunnen we nog niets over haar identiteit zeggen, omdat de identificatie nog niet heeft plaatsgevonden.”

Op de plek van het ongeluk is het toegestaan om 130 kilometer per uur te rijden. Voor getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren is Slachtofferhulp ingeschakeld, zegt de politie. De snelweg in de richting van Apeldoorn was enige uren afgesloten voor sporenonderzoek.

Het onderzoek naar de aanrijding loopt volop. Uit het onderzoek moet later blijken wat er precies is gebeurd. De bestuurder van de auto waarin het slachtoffer zat, is aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en betrokkenheid bij het dodelijke ongeval.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment