Verdachte bloedbad Maine na klopjacht van 48 uur dood gevonden

Elise de RooijDe gouverneur van Maine bevestigt dat de verdachte is gevonden. “Ik haal vanavond opgelucht adem nu ik weet dat Robert Card voor niemand meer een bedreiging vormt”, zegt gouverneur Janet Mills.

Motief onbekend

De 40-jarige Card schoot deze week wild om zich heen in een bar en bij een bowlingbaan in de stad Lewiston. Hij maakte daarbij 18 slachtoffers. Een motief voor zijn daad is niet bekend.

Na zijn daad was de man, een reservist bij de Amerikaanse luchtmacht, lang spoorloos. Er werd meteen een klopjacht geopend op de man. Meer daarover zie je in deze video:

Vannacht werd hij gevonden in de bossen in Lewiston, een plaatsje in de buurt. De achtergelaten auto van Card werd kort na de fatale schietpartijen ook al in die plaats aangetroffen. Card had een schotwond en de politie gaat ervan uit dat hij zichzelf om het leven heeft gebracht.

De moordpartij in Maine was de dodelijkste schietpartij in de Verenigde Staten sinds de schietpartij op een school in Uvalde, Texas, vorig jaar. Gisteren werd ook een lijst vrijgegeven met de namen van de slachtoffers. Zij waren tussen de 14 en 76 jaar oud.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment