Veerman herpakt zich na vroege wissel en kan op EK weer lachen

Elise de RooijJoey Veerman kon precies een week na zijn pijnlijke wissel op het EK weer lachen. De middenvelder van PSV viel in de achtste finale tegen Roemenië (3-0 winst) halverwege de tweede helft in en maakte bijna een doelpunt. “Met een curve had die bal er in gemoeten, maar dat gebeurde helaas niet. Ik ben blij dat ik weer minuten mocht maken en dat het EK voor mij nog niet is afgelopen”, vertelde hij in de catacomben van de Allianz Arena in München.

Veerman startte in de eerste groepswedstrijd tegen Polen in de basis, maar kon niet imponeren. Na zijn wisselbeurt tegen de Fransen, deed Ronald Koeman in het laatste groepsduel met Oostenrijk toch weer een beroep op de Volendammer. Zo’n beetje alles ging mis bij Veerman, waarna de bondscoach hem al in de 35e minuut naar de kant haalde.

Bijna iedereen had de dagen na dat duel een mening over Veerman. De international was het liefst gelijk weer het veld opgestapt om het slechte gevoel zo snel mogelijk van zich af te spelen. Dat kon echter niet. Zoals gebruikelijk traint Koeman de dag na een wedstrijd met de reserves. Weer een dag later kreeg de gehele selectie vrijaf, omdat de achtste finale tegen Roemenië pas dinsdag was.

“Het is fijn om snel weer het veld op te gaan. Nu zat je er wel twee dagen aan te denken natuurlijk”, aldus Veerman, die niet met een ander gevoel trainde. “Eigenlijk was het de eerste training daarna alweer goed. Dat is ook de enige manier om er weer bovenop te komen. Door volle bak te trainen en de knop om te zetten. Zo simpel is het.”

Veerman zegt zich bewust te hebben afgesloten voor reacties van mensen. “Wat er allemaal is gezegd en geschreven, heb ik niet voorbij zien komen. Ik heb voor mezelf gezegd: ik schakel gewoon alles uit. Het was gewoon meer voor mijzelf, dat ik het beter wil doen.”

Koeman steunde zijn middenvelder en maakte hem duidelijk dat zijn EK nog niet voorbij is. “De trainer zei voor de wedstrijd tegen Roemenië dat ik ‘ready’ moest zijn, dat hij op mij rekende. Dan zorg je gewoon dat je er klaar voor bent”, zei Veerman, die bij zijn invalbeurt geen extra spanning voelde. “Toen ik in het veld kwam, stonden we met 1-0 voor. Je zag dat we kansen kregen als we de bal snel rond lieten gaan. Dan kun je wel crossballen en ballen achter de laatste lijn gaan geven, maar dat heeft de wedstrijd op dat moment niet nodig. De wedstrijd had ‘rust’ nodig.”

Veerman ziet het vertrouwen bij Oranje na het zwakke optreden tegen Oostenrijk toenemen. “We hebben tegen Roemenië veel kansen gecreëerd en goed spel laten zien. Ik denk wel dat we groeien in het toernooi.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment