Van horeca-imperium in Amsterdam naar een verlaten dorp in Portugal: wat dreef Nadia de stad uit?

Elise de RooijVrijplaats Amsterdam Roest, het Volkshotel met bar Canvas en club Doka, restaurants en zelfs een eigen kledingmerk. De 36-jarige horecatycoon Nadia Duinker had haar zaken – letterlijk en figuurlijk – op orde in Amsterdam. Toch verkocht ze begin 2021 alles wat ze had opgebouwd en emigreerde ze met haar gezin naar een verlaten dorp in Portugal. NH reisde af naar Malhadil of zoals Nadia het zelf noemt: Freedom Ville.

In onderstaande reportage laat Nadia ons haar dorp zien, terwijl we spreken over haar oude leven in Amsterdam en hoe het verschilt van haar huidige leven in Malhadil. We spreken ook over de coronaperiode, waarin Nadia zich fel uitte over het beleid eromheen. 

Nadia verruilt Amsterdam voor een verlaten dorp in Portugal – NH Nieuws

“Dat het roer zo drastisch omging, had ik voor 2021 nooit kunnen bedenken”, vertelt Nadia, terwijl ze uitkijkt op haar stuk land. Ze kocht Freedom Ville samen met haar echtgenoot Thijs Timmers, omdat ze in Amsterdam een gebrek aan vrijheid voelde. Met die kennis is de naam van haar dorp ook goed te plaatsen.

Foto: Nadia Duinker in Malhadil – NH Nieuws

Nadia startte in 2007 met ondernemen omdat ze zelf wilde bepalen hoe ze haar zaken runde. Maar het gevoel van ondernemersvrijheid raakte ze in de loop der jaren kwijt. “De ruimte in Amsterdam wordt schaarser. Voordat je een bouwsteen hebt gelegd, ben je jaren aan juridische processen verder, wat je creativiteit doodt.” Toen in 2020 door corona al haar zaken langere tijd dicht moesten, was dat voor haar de druppel die de emmer deed overlopen. Met de overtuiging dat de overheid een ‘aan- en uitknop’ had voor haar ondernemingen, pakte ze haar spullen en verhuisde ze naar Portugal.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment