Van de Donk wil betere passing in tweede duel met Schotland

Elise de RooijDe Nederlandse voetbalsters moeten volgens Daniëlle van de Donk minder slordig zijn in de tweede wedstrijd in vier dagen tijd tegen Schotland. “We moeten de bal meer naar de eigen teamgenoot spelen”, zei de 32-jarige aanvallende middenveldster van Oranje. “Dat klinkt heel simpel, maar daar zit het wel in.”

Van de Donk vond dat Oranje in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Schotland in Nijmegen zuiverder in de passing had moeten zijn. “Daar hebben we de kwaliteit voor en dat moeten we dan ook laten zien.” Ze verwacht een iets andere wedstrijd in Glasgow dan afgelopen vrijdag. “Misschien een beetje, zij gaan volle bak want ze moeten.”

Dat de voetbalsters twee keer zo kort op elkaar tegen dezelfde tegenstander spelen, gebeurt bijna nooit. Van de Donk wil er vooral de voordelen van inzien. “Je hebt de bespreking nog achter in je hoofd zitten, de beelden zijn nog vers en je weet hoe ze spelen. We moeten de puntjes op de i zetten en nog beter gaan spelen. We hebben vrijdag in de tweede helft lekker gevoetbald en het voetbal gespeeld dat we willen laten zien.”

Van gemakzucht wil de voetbalster van Olympique Lyon dan ook niet horen. “We zijn zo begonnen dat dat niet meer kan gebeuren”, refereert ze aan de nederlaag van Oranje tegen België in de eerste groepswedstrijd in de Nations League. “Maar ik denk niet dat dat bij ons in de groep ooit leeft.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment