Tour van 2024 vol zware bergen, ook met hoogste asfaltweg Alpen

Elise de RooijDe Tour de France zit volgend jaar weer boordevol zware beklimmingen. De 111e editie van de grootste wielerronde telt vijf etappes met aankomsten bergop, zeven vlakke ritten voor de sprinters, een rit met 32 kilometer gravelpaden en twee individuele tijdritten. Het zwaartepunt ligt in de slotweek met onder meer een passage over de hoogste geasfalteerde weg in de Franse Alpen. De Tour begint op 29 juni in Florence en eindigt op 21 juli in Nice.

Start en finish waren al eerder bekendgemaakt door de organisatie. ‘Le Grand Départ’ is voor het eerst in Italië om te vieren dat honderd jaar geleden Ottavio Bottecchia als eerste Italiaan de Ronde van Frankrijk won.

De finish ligt niet in Parijs, omdat een week later de Olympische Spelen beginnen en de Champs-Élysées niet beschikbaar is. Nice belooft een prima alternatief te worden, want de Tour sluit af met een individuele tijdrit over 34 kilometer. In het traject is de Col d’Èze opgenomen, bekend uit Parijs-Nice.

De Tour lijkt op het lijf geschreven van de Deen Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma, de winnaar van de laatste twee edities.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment