Swingende Donyell Malen helpt Oranje met twee goals naar kwartfinale EK voetbal

Elise de RooijBij Oranje moest Bergwijn tijdens de rust noodgedwongen in de kleedkamer achterblijven. De Ajacied raakte in de eerste helft geblesseerd en daarom kwam Malen alsnog snel in de ploeg. 

Malen kreeg tien minuten na zijn invalbeurt al de mogelijkheid om de 2-0 te maken, maar de inzet van de Noord-Hollander was te slap. Niet veel later kopte Virgil van Dijk de bal op de paal uit een hoekschop. Ook Veerman kreeg nog een goede kans. De ingevallen middenvelder schoot rakelings naast. 

Noord-Hollandse goals

Zeven minuten voor tijd kwam er alsnog een doelpunt van Noord-Hollandse makelij. Het was uiteindelijk Malen die de wedstrijd in het slot gooide. De speler van Borussia Dortmund was attent na goed werk van Gakpo op de achterlijn en tikte de bevrijdende tweede Nederlandse goal binnen. Het betekende voor Malen een fijne opsteker na zijn eigen doelpunt tegen Oostenrijk. In de blessuretijd scoorde de aanvaller zelfs een tweede keer, na een snelle tegenaanval schoot hij feilloos raak. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-0.

In de kwartfinale neemt Nederland het nu op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Turkije tegen Oostenrijk later vanavond.  Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment