Schiphol zuivert lucht op platform, medewerkers sceptisch: “Dit is een lapmiddel”

Elise de RooijJaap gelooft niet in de nieuwe technologie. “Dit is mensen voor de gek houden. Het is een lapmiddel”, zegt Jaap van den Berg. “Je moet het gewoon aanpakken. En niet vliegtuigen in je gezicht laten opstarten en dan met een zuiveringsinstallatie het verminderen. Dat is natuurlijk waanzin.”

Groene zone

Schiphol en KLM laten weten alles op alles te zetten om de werkomgeving te verbeteren en bezig te zijn met een plan om de vliegtuigmotoren op grotere afstand van medewerkers te laten opstarten.

“We werken ook hard aan de eisen die door de Arbeidsinspectie zijn gesteld, waaronder de groene zone rond de pieren (uiterlijk in 2027), waarbinnen motoren van vliegtuigen niet meer opstarten. Samen met de partners werken we aan nieuwe procedures om dit mogelijk te maken”, zegt een woordvoerder van Schiphol. 

De mannen vinden dat het te lang duurt voordat er écht iets verandert op de luchthaven.  “Schiphol noch KLM doet er voldoende aan om de ultrafijnstof snel aan te pakken”, zegt Erick van der Veen. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment