Politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen die je komen oplichten

Elise de Rooij“Na het verrichten van deze diensten vragen zij een onredelijk bedrag, waarbij zij niet schromen om u te bedreigen als u het bedrag niet wil betalen”, schrijft de politie op sociale media. “Laat geen diensten verrichten door klusjesmannen die spontaan aan uw deur komen, ook al zien ze er nog zo betrouwbaar uit.” 

Travellers of Ierse klusjesmannen zijn rondreizende personen die geld verdienen door onderweg klusjes te doen. Zij komen aan jouw deur met de mededeling dat jouw huis onderhoud nodig heeft. De klusjesmannen bieden hun diensten voor lage prijzen aan, maar zodra betaald moet worden, valt het bedrag vaak een stuk hoger uit.

Tijdens de reparaties zouden ze namelijk allerlei gebreken ontdekt hebben. Dit maakt allemaal deel uit van de oplichtingstruc. Er was in eerste instantie waarschijnlijk niets mis met jouw huis.

Vaak rijden ze in busjes met een Engels kenteken. Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier dat mensen dat al niet durven te weigeren. Achteraf blijkt dat het werk niet of zeer slecht gedaan is en moet de klant veel meer geld betalen dan is afgesproken.

Travellers hebben vaak eenvoudige folders, gebruiken meestal geen offertes en ze spreken vaak Engels met een Iers accent.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment