Politie pakt tegendemonstranten op, renden op pro-Palestijnse activisten af

Elise de RooijHoe groot die groep tegendemonstranten is, is volgens de politie niet duidelijk. Wel zijn agenten in grote getalen bij het protest vandaag aanwezig.

Ook zouden de tegendemonstranten vuurwerk of fakkels bij zich hebben gehad. “Die geluiden bereiken ons ook, wij onderzoeken nu wat daar precies is gebeurd”, zegt een woordvoerder van de politie. “De twee tegendemonstranten zijn in ieder geval aangehouden voor openlijke geweldpleging.”

Oproep op social media

Op een social media-post die gisteren werd verspreid, onder de titel ‘de maat is vol’, werd al opgeroepen om de vandaag geplande pro-Palestijnse demonstatie te verstoren. “Zaterdag 11 mei staan dappere en trotse Nederlanders op. Om een einde te maken aan de Palestina terrorisering in onze straten. We zijn klaar met extreemlinks tuig dat onze steden vernielt.”

Zo wordt in de post opgeroepen om in het zwart te komen en de demonstratie dus te verstoren. Op foto’s op social media zijn meerdere aanhoudingen te zien, waarop mannen inderdaad in het zwart gekleed zijn.

Op de Dam kwamen vandaag duizenden demonstranten samen om de Nakba te herdenken. Vanaf de Dam liepen de activisten door de stad, richting het Museumplein. Daar heeft de politie nu dus ingegrepen om de protestactie verder rustig te kunnen laten verlopen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment