Politie deelt beeld van belager Haarlemse lhbti'er Stergios

Elise de RooijDe man die Stergios Sozos (24) in Haarlem mishandelde wegens zijn geaardheid is op camera vastgelegd. De politie heeft vandaag in Bureau NH camerabeelden van hem getoond, in de hoop dat hij zichzelf meldt.

Stergios werd bedreigd, mishandeld en uitgescholden voor ‘fucking homo’. Het verhaal van de 24-jarige Haarlemmer werd enkele uitzendingen geleden in Bureau NH gedeeld. Hij krijgt twee klappen, vlak voor zijn voordeur in de Haarlemse Koningstraat, vrijdagavond 19 april tussen 23.50 uur en 00.00 uur.

“Ik droeg make-up en had doorschijnende kleding aan. Dus niet echt heterokleding. En toen ik voor mijn voordeur stond, was er een groepje mensen – een paar jongens en een meisje – die vroegen in het Nederlands of ik homo was”, vertelde hij eerder tegenover de camera van Bureau NH.

‘Fucking homo’

Hij vervolgt: “Eén van de mannen pakte me vast, trok me naar hem toe en sloeg me. Ik ging naar achteren en zei dat hij me niet meer aan moest raken en dat ik naar de politie zou gaan. Hij stompte mij toen in mijn gezicht. De anderen bleven maar roepen ‘fucking homo’.”

De verdachte die dit doet, is op bovenstaand camerabeeld te zien. De man met een lichte huidskleur is naar schatting tussen de 18 en 23 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en is minimaal 1 meter 80 en had geen gezichtsbeharing.

De man heeft één week de tijd zich te melden. Doet hij dat niet, dan wordt hij herkenbaar getoond.  

Ook getuigen gezocht

Er worden daarnaast twee belangrijke getuigen gezocht. Het gaat om een jonge vrouw met een lichte huidskleur en wordt geschat tussen de 18 en 23 jaar te zijn. Zij heeft blond lang haar en droeg dat die avond in een paardenstaart. Ze droeg gouden oorringen en een grijze parkajas met een bontkraag. 

De mannelijke getuige heeft ook een lichte huidskleur en is geschat tussen de 18 en 23 jaar en is tussen de 1 meter 80 en 85. Hij was donker gekleed. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment