Politie arresteert in Schijndel Poolse moordenaar

Elise de RooijDe man werd in 2019 in Polen veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op twee mensen, maar hij zou na zijn daad naar Nederland zijn gevlucht.

Oud-MMA-vechter

Het gaat volgens de politie om ‘een gerenommeerd oud-MMA-vechter’ die in 2005 een dubbele moord heeft gepleegd in zijn woonplaats Bedzin. “Hij sloeg een man en een vrouw in hun woning meerdere malen met een stomp en scherpgerand voorwerp op het hoofd met de opzet hen te doden. Beiden overleden aan de gevolgen”, meldt de politie. “Twee dagen na zijn daad stak hij de flatwoning van het paar in brand, waarna hij de vlucht nam.”

Volgens de Poolse autoriteiten hield de man zich in Nederland schuil onder een valse identiteit en zou hij mogelijk in de bouw werken. Sinds juni 2021 was een Europees aanhoudingsbevel voor hem uitgevaardigd.

Besluit over overlevering

Voor zijn aanhouding werkte de Poolse politie samen met het Fugitive Active Search Team Nederland (FASTNL) van de politie, dat deel uitmaakt van een Europees opsporingsteam (ENFAST).

De man zit vast en wordt na het weekend voorgeleid. De overleveringskamer van de rechtbank in Amsterdam zal vervolgens een besluit nemen over zijn overlevering aan Polen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment