Poema doodt man en verwondt broer bij zeldzame aanval in VS

Elise de RooijDe broers, van 18 en 21 jaar, werden aangevallen in Georgetown, Californië, zo’n 80 kilometer ten noordoosten van Sacramento schrijft de Amerikaanse krant The New York Times dat zich baseert op een verklaring van de lokale politie. 

Broer kwijt

Rond 13.13 uur op zaterdag belde de 18-jarige broer naar het alarmnummer om te melden dat de twee waren aangevallen en dat hij door de aanval zijn broer was kwijtgeraakt. 

De jongen vertelde aan de telefoon  dat hij ‘ernstige verwondingen aan zijn gezicht had opgelopen’ tijdens de aanval, zo stond in de verklaring. 

Agenten en hulpdiensten kwamen aan na het belletje en konden de jongere broer helpen. De agenten gingen bij aankomst op zoek naar de broer en vonden de poema naast de oudere broer een eindje verderop. 

Overleden

“De bergleeuw bevond zich tussen de hulpsheriffs en de jongen op de grond”, liet de plaatselijke politie weten. Agenten jaagden het beest weg door hun pistolen af te vuren, maar ze konden de oudere broer niet meer helpen. 

“Helaas was de man overleden”, stond er in de verklaring.

De broer die de aanval heeft overleefd heeft inmiddels meerdere operaties ondergaan aan zijn gezicht en van hem wordt verwacht dat hij volledig zal herstellen. De poema is nabij de plaats van de aanval omgebracht. De laatste dodelijke aanval van een poema op een mens in Californië vond plaats in 2004, twintig jaar geleden.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment