Pijnlijk: Telstar verspeelt in slotfase alsnog zege bij kampioenswedstrijd Willem II

Elise de RooijHet leek alsof Willem II doping in de thee had gekregen, want zij vlogen als stieren over het veld in de tweede helft. Thijs Oosting (oud-AZ) zette de wedstrijd direct in vuur en vlam door de aansluitingstreffer te maken: 1-2. Door de grote hoeveelheid vuurwerk en rook werd de wedstrijd nog tijdelijk gestaakt. De Tilburgers dachten na de staking tweemaal op gelijke hoogte te komen, maar er werd twee keer buitenspel geconstateerd.

In de slotfase kwam die gelijkmaker voor de thuisploeg alsnog. Rob Nizet tikte van dichtbij raak achter doelman Ronald Koeman Jr. (2-2). Voor het tegendoelpunt had Zakaria Eddahchouri de marge voor Telstar moeten uitbreiden, maar dat liet hij na. Met het tegendoelpunt tot gevolg. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 3-2. Ringo Meerveld zorgde in de absolute slotfase voor de beslissing.

Het leidde tot een veldbestorming, waarna scheidsrechter Marc Nagtegaal besloten af te fluiten. Door de nederlaag is Telstar als zeventiende geëindigd in de eerste divisie. Het was een afscheid met een rafelrandje voor Uli Landvreugd, hij vertrekt naar FC Den Bosch. Zijn vervanger is Anthony Correia. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal in juni beginnen. 

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Bakker, Oude Kotte; Overtoom (Kaandorp/68), Plat, Van de Loo; El Kachati, Eddahchouri (Gravenberch/79), Seedorf (Tahiri/68)Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment