Ouderwetse molen kan flink verduurzamen dankzij hybride warmtepomp

Elise de RooijAnnet van der Lende-Groot, de bewoonster van de molen, is blij met de plaatsing van de warmtepomp. “Het is een flinke verbetering ten opzichte van de situatie nu. De ketel waar wij het nu mee moeten doen werkt slecht, en is aan vervanging toe”, begint ze. “Het was dus al tijd voor een nieuwe ketel, maar nu er een warmtepomp geplaatst wordt is dat alleen maar beter.”

“De cv-ketel die wij nu hebben zorgt alleen voor warm water voor de cv-ketel zelf, we hebben daarom een gastank in de tuin staan”, vertelt Annet. “Een gastank is verre van duurzaam, en zeker niet goedkoop, daarom ben ik blij dat we op deze manier beter bezig zijn voor het milieu en minder gas gebruiken.”

Meedenken

Volgens Annet is het wonen in een molen een uitdaging. “Maar wel een hele leuke.” Ze wil graag meedenken op het gebied van duurzaamheid en is dan ook blij dat de pilot bij haar woning gedaan wordt. “We wilden het wel proberen”, zegt Annet. “Ik woon natuurlijk in een molen, wat betekent dat dus niet alles kan. Maar we willen graag helpen waar dat mogelijk is.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment