Oud-voorzitter Rubiales in beroep tegen schoring van drie jaar

Elise de RooijLuis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, gaat in beroep tegen de schorsing van drie jaar die hij eerder op maandag kreeg opgelegd door wereldvoetbalbond FIFA voor het veel besproken kusincident. “Ik zal deze zaak tot de hoogste rechtbank voeren om te zorgen dat er gerechtigheid is en dat de waarheid aan het licht komt”, schreef hij op X.

Eerder op maandag maakte de FIFA bekend dat Rubiales drie jaar geen voetbalgerelateerde activiteiten mag uitvoeren op landelijk en internationaal niveau. De oud-voorzitter kreeg de schorsing vanwege het feit dat hij na de prijsuitreiking van het WK voetbal voor vrouwen speelster Jennifer Hermoso zonder toestemming op de mond had gekust. Het incident veroorzaakte opschudding in het Spaanse voetbal en daarbuiten.

Rubiales bood eerder wel zijn excuses aan voor het incident, maar hij weigerde aanvankelijk af te treden. Uiteindelijk vertrok hij in september alsnog. De oud-bestuurder hield vol dat Hermoso had ingestemd met de kus. De speelster liet echter weten dat ze het niet leuk had gevonden en deed aangifte. Rubiales was eerder al voor negentig dagen geschorst door de FIFA.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment