Opnieuw een breuk in MAFS, experts gaan matchmethode aanpassen

Elise de RooijCarlo Boszhard zit na de eindgesprekken met de experts. Het was weer een bijzonder seizoen, dus er is genoeg om over bij te kletsen. “Anne, je hebt slecht nieuws. Het gaat over Jeffrey en Jerney. Wat is daar gebeurd?” vraagt Carlo aan expert Anne Campagne. “Die hebben toch besloten om uit elkaar te gaan”, vertelt ze. “Jeffrey was op vakantie geweest en hij bespeurde daar dat hij Jerney niet had gemist. Vanuit daar zijn ze het gesprek aangegaan en hebben ze besloten om toch de stekker eruit te trekken.” 

En zo blijft er maar één koppel over waarbij het wél gelukt is, Jeppe en Jantine. De experts moeten eens kritisch naar zichzelf kijken, vindt Carlo. “Hebben jullie fouten gemaakt?” vraagt hij. “Ja, we hebben zeker dingen gemist.” Het gaat volgens expert Patrick van Veen mis bij de wat oudere koppels, die langer alleen zijn. Zij vinden het moeilijker om iets van een ander aan te nemen, omdat ze al een tijdje met niemand rekening hebben hoeven houden. 

De experts gaan een volgend seizoen een nieuwe tool gebruiken, want wat nu vaak bij gematchte koppels ontbreekt is aantrekkingskracht. “We zijn met een hogeschool bezig om te kijken of we het onbewuste stuk in ‘wat vind jij aantrekkelijk?’ kunnen meten”, vertelt Patrick.

De kandidaten hebben allemaal iets geleerd van het programma, ondanks dat het niet altijd succesvol is verlopen. Voor Bastiaan is de zon extra gaan schijnen na de opnames. “Iemand met wie ik in het verleden al contact heb gehad, heeft mij een berichtje gestuurd met de vraag: ‘Heb je zin om binnenkort iets te gaan drinken?’ Daar ben ik op ingegaan. Dus we gaan dat in alle rust en heel stiekem ontdekken.” 

Kijk alle afleveringen van Married at First Sight terug bij Videoland. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment