Ook bezorgdienst BCC maakt geen doorstart

Elise de RooijHet uitblijven van een doorstart van de bezorgdienst blijkt uit meldingen van bronnen binnen BCC en interne berichten aan de medewerkers van de failliete winkelketen, die zijn ingezien door RTL Z.   

Verkoop in delen

BCC was met 57 winkels, een webshop, en bezorgdienst en ruim 1000 werknemers een van de grootste witgoed- en elektronicaketens van Nederland. Het bedrijf maakte al jaren verliezen, en ging vorige maand failliet.

Twee weken geleden meldde RTL Z dat curatoren Joris Lensink en Thijs Hekman geen volledige doorstart voor het bedrijf meer verwachten. In plaats daarvan mikten zij op de verkoop van losse bedrijfsonderdelen, zoals plukjes winkels, de bezorgdienst en de webshop.

Bezorgdienst

Vorige week bleek dat Mediamarkt negen winkels wil overnemen. Daar komt waarschijnlijk nog één winkel bij, waardoor het aantal op tien komt.

Voor de doorstart van de afdeling Home Delivery & Installation is er minder goed nieuws. Aanvankelijk circuleerde de naam van logistiek dienstverlener Dynalogic als mogelijke koper van de bezorgdienst. Nu blijkt dat het bedrijfsonderdeel toch niet wordt voortgezet.

Uit interne berichten aan de medewerkers blijkt dat webwinkel Coolblue een deel van het personeel van de bezorgdienst wil overnemen. Afgelopen dinsdag vond de eerste inloopavond plaats voor werknemers, die bij Coolblue willen solliciteren.

Huur opgezegd

Volgens een bron binnen BCC die anoniem wil blijven is de huur van de verspreidpunten van het bezorgnetwerk door het land (de ‘hubs’) opgezegd, en wordt de inrichting daarvan geveild. Manager Marcel Hagedoorn van de afdeling Home Delivery wil geen commentaar geven op de ontwikkelingen, en verwijst naar curatoren Lensink en Hekman. Zij reageerden nog niet op een verzoek om een toelichting.

In enkele vestigingen van BCC is de faillissementsverkoop inmiddels gestaakt omdat de winkels te weinig voorraad meer hadden. Zaterdag zou de laatste uitverkoopdag zijn in de overige winkels. Koopjesjagers kunnen daarna nog terecht bij online veilinghuis Troostwijk, die de resterende voorraden zal verkopen.

Afgelopen week verkocht Troostwijk al de resterende wasmachines, drogers, koelkasten, airco’s en televisies van de vestiging in Venray. Ook veilt het de inventaris van een distributiecentrum van BCC in Maurik.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment