NEC-spits Dost blijft nacht in ziekenhuis Alkmaar

Elise de RooijNEC-spits Bas Dost zal de nacht doorbrengen in het ziekenhuis in Alkmaar. “Hij is daar in goede handen”, zei directeur Wilco van Schaik van de Nijmeegse Eredivisieclub in het NOS-programma Studio Voetbal.

De 34-jarige Dost verloor in het uitduel met AZ het bewustzijn en werd even later bij kennis gebracht. Het is niet duidelijk of daar reanimatie voor nodig was. Hij werd nadien naar het ziekenhuis gebracht voor nadere onderzoeken.

Dost heeft inmiddels vanuit het ziekenhuis zelf al laten weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. “Het gaat goed met me. De hulp die ik op het veld heb gekregen was fantastisch. Ik ben nu in het ziekenhuis en ik voel me goed. Bedankt voor alle support!”, liet de speler weten via de sociale media van NEC.

Van Schaik meldde dat Dost op de brancard onderweg naar het ziekenhuis al aan zijn teamgenoten in de kleedkamer liet weten dat het goed met hem ging. “Dat was sterk van hem en ook nodig, want er was wel wat gebeurd in die kleedkamer. Het is voor al die jongens een heftige gebeurtenis geweest. Zij zullen maandag ook bijeenkomen om er met elkaar over te praten, want dat is belangrijk bij heftige zaken.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment