Moeder misbruikte kinderen tegen verdachten Julian F. en Marco H: “Jullie zijn monsters”

Elise de RooijWat hen verder steekt, zijn alle nare reacties die ze van anderen op sociale media kregen. Over hoe ze het in hun hoofd hebben kunnen halen om Julian F. in te huren als oppas. “Ik kan wel zeggen dat dit ons niet raakt, maar dat doet het uiteraard wel. Alsof wij dit gewild hebben, alsof wij hier schuldig aan zijn. Het maakt ook dat je niet wilt dat anderen het weten.”

Vergeven doen de ouders F. overigens niet. “Mocht je ooit weer terugkeren in de maatschappij: blijf bij ons weg, zoek geen van ons allen ooit op en bovenal, blijf van kinderen af.”

Ook de inmiddels 17-jarige neef van Julian F. gaf een slachtofferverklaring, die werd voorgelezen door een advocaat. Toen hij een jaar of elf was, zou hij zijn betast door zijn oom. Dat zou zijn gebeurd tijdens een logeerpartijtje bij F. en zijn moeder, de oma van de jongen. F. ontkende eerder op de dag overigens dat dat ooit was gebeurd. “Ik vertelde de volgende ochtend aan mijn oma wat er was gebeurd, maar zij lachte me uit en zei dat Julian vast dacht dat zijn vriend naast hem lag. Niemand begreep mij, op school werd ik onhandelbaar.”

Zelfmoordgedachten

Ook heeft hij zelfmoordgedachten gehad, vertelt de jongen. “Na de arrestatie van mijn oom kwam alles weer boven en vond ik dat dit het moment was om mijn verhaal te doen.”

Zijn ouders stortten in toen hij vorig jaar vertelde wat er was gebeurd, en om hem heen merkte hij dat zijn familie met de nek aan werd gekeken. “Iedereen nam afstand van ons, want immers: ‘het broertje van mijn moeder is een pedo’. Soms denk ik wel eens, misschien had ik beter geen aangifte kunnen doen.” Toch realiseert hij zich dat dat weinig had uitgemaakt. En bovendien: “Als ik door mijn aangifte andere kinderen kan beschermen, is me dit allemaal waard.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment