Meerdere perrons op Centraal Station dicht na vondst verdacht pakket

Elise de RooijEen deel van het Centraal Station is afgesloten door de politie nadat er rond 19.00 uur een verdacht pakket werd ontdekt. De Explosieven Opruimingsdienst van defensie (EOD) is aanwezig en doet onderzoek. 

Verschillende perrons en sporen zijn uit voorzorg afgesloten. Een agent van het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) is aanwezig en heeft om de komst van de EOD gevraagd. De EOD komt vanaf een kazerne uit Soesterberg of Den Helder, dus het zal nog even duren totdat de militaire explosievenexperts er zijn. 

Een woordvoerder van de NS vertelt dat spoor 1, 2, 3, 4 en 5 zijn afgesloten. “Dat heeft geen impact op het treinverkeer, want treinen komen op andere sporen aan of vertrekken vanaf andere sporen. We raden reizigers daarom wel aan om voorafgaand aan hun reis de reisplanner te bekijken.”

Vaker verdachte pakketten 

Er worden vaker verdachte pakketten gevonden op het Centraal Station, maar meestal gaat het om per ongeluk achtergelaten koffers. Of het dit keer weer om een koffer gaat, kan de politie nog niet zeggen. 

Het pakket zou volgens omstanders op een perron boven de Cuyperspassage aangetroffen zijn. De fiets- en voetgangerstunnel is ook afgesloten door de politie.

Later meer.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment