Man raakt zo zwaar gewond bij woningoverval dat hij euthanasie krijgt

Elise de RooijOpsporing Verzocht besteedde gisteravond aandacht aan de zaak omdat de dader nog altijd niet gevonden is. De politie zoekt een Nederlandssprekende man van tussen de 20 en 30 jaar oud met een donkere huidskleur, een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter. Op het moment van de overval had hij een bruine rugzak bij zich.

Vuurwapen getrokken

De man en zijn echtgenote waren op 26 november thuis in Amsterdam-Zuidoost toen er rond 8.20 uur werd aangebeld door de onbekende man. De vrouw deed volgens stadszender AT5 open in de veronderstelling dat het haar buren waren.

De dader trok meteen zijn vuurwapen toen de echtgenote opendeed en eiste geld. Dat bleek het echtpaar niet te hebben, waarna hij in de slaapkamer op zoek ging naar sieraden.

Blijvende hersenschade 

In die slaapkamer lag de man nog in bed. Hij werd meerdere keren hard met het vuurwapen op zijn hoofd geslagen en liep daarnaast zware verwondingen op in zijn gezicht en aan zijn benen.

Bekijk hier het item van Opsporing Verzocht:

De man liep door de mishandeling blijvende hersenschade op. Artsen concludeerden dat hij als gevolg daarvan uitzichtloos leed. De zoon en dochter van het echtpaar vertelden in Opsporing Verzocht dat de spraak en coördinatie van de man waren aangetast en hij halfzijdig verlamd was geraakt door de mishandeling. Ze noemden het ‘hartverscheurend’ dat de man zich niet meer kon uiten.

Euthanasie

In januari kreeg de man euthanasie. Dat de dader hem zijn tijd met zijn gezin en kleinkinderen heeft afgenomen, noemt zijn dochter ‘verschrikkelijk’. 

De politie ‘sluit niet uit’ dat de dader iemand uit de omgeving is of de omgeving goed kent, omdat de woning van het echtpaar op een onlogische plek staat voor een overval: aan een doodlopende straat zonder vluchtroute. Er is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de gouden tip die naar de dader leidt.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment