Leven na zelfdoding: ‘widowchicks’ Marieke en Marieke verloren jong hun man

Elise de RooijMarieke en Marieke beginnen het platform Widowchicks op Instagram en belanden met hun verhaal in een documentaire van de EO. Binnenkort verschijnt hun boek: Leven in de Rouwerij.

“We hadden ons toekomstpad al uitgestippeld, tien jaar lang. Alles wat we hadden uitgetekend was weg, ik moest helemaal opnieuw beginnen. Ik had geen idee hoe dat eruit zou gaan zien.”

“Nu zijn we 6,5 jaar verder en begint de tekening weer kleur te krijgen. Ik heb weer stappen gemaakt. Toen kon ik daar niet aan denken, ik wilde alleen dat oude pad. Maar ik kan zeggen dat het nieuwe pad de moeite waard is geworden”, vertelt Marieke van Lierop. Haar man beëindigde drie weken voor hun bruiloft zijn leven.

Terug naar de kern

Anderhalf jaar lang werkten de beide Mariekes aan het boek. We spreken ze in een café in Weesp, vlak bij de studio waar ze net het audioboek hebben ingesproken. In hun boek zetten ze op een rij hoe zij de donkere tijd zijn doorgekomen na het overlijden van hun partners Stefan en Keesjan. Marieke van Lierop was destijds 25, Marieke Foppen 30.

Marieke Foppen merkte dat de rouw je erg terugbrengt naar de kern van wat belangrijk is in het leven. Leren omgaan met wat je overkomen is, vergt dan alle aandacht: “Ik dacht toen vaak: mensen, waar maken jullie je allemaal druk om?. En nu begin ik me daar zelf ook weer druk over te maken. Ik geloof wel dat het een goed teken is dat je ruimte hebt voor dingen die misschien niet zo belangrijk lijken, maar nu dus wel weer belangrijk zijn.” 

Tekst gaat verder onder de foto.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment