“Kutwijf, hou je bek”: ouders schelden vrijwilligers van activiteitenweek uit

Elise de RooijDe jaarlijkse jeugdactiviteitenweek Bouwdorp Sint Pancras is dit jaar voor de vrijwilligers in mineur geëindigd. Gisteren tijdens de finale van de week, waarin de door de kinderen gebouwde hutten aan de ouders worden getoond, weet een deel van papa’s en mama’s zich niet te gedragen. Volgens de organisatie werden vrijwilligers uitgescholden en opzij geduwd. 

Tijdens activiteitenweek ‘bouwdorp Sint Pancras’ hebben ouders vrijwilligers uitgescholden en opzij geduwd – NH Nieuws

De onenigheid ontstaat op het moment dat een deel van de ouders, vanwege de modder op het terrein, van de geplande looproute wil afwijken. Met een gang langs de tent kunnen de schoenen nog wél redelijk droog worden gehouden.

Maar volgens de organisatie is die route te link. “Daar steken haringen uit, dat is gevaarlijk”, zo beschrijft voorzitter van de organisatie Marijn Hoogervorst de situatie. “De hele week laten we de kinderen daar niet lopen, dus nu ook de ouders niet. Het gevaar dat je daar struikelt over de haringen is te groot.”

“Hier word je heel droevig van”

Marijn Hoogervorst, voorzitter bouwdorp Sint Pancras

“Kutwijf, hou je bek”, herhaalt Hoogervorst wat er vervolgens zoal wordt geroepen door een aantal ouders. “Ze luisterden gewoon niet”, vertelt vrijwilliger Anouk de Groot. “Wij weten wat veilig is hier en wat niet. Maar mensen werden boos en we werden uitgemaakt voor van alles wat ik hier niet ga herhalen. Dat verpestte eigenlijk wel de hele week.” Naar schatting ging het om een groep van zo’n dertig ouders die zich misdroegen. 

“Vervolgens komen vrijwilligers huilend en overstuur naar me toe”, aldus Hoogervorst. “Als je hier staat in de vrije tijd, als je je werk hiervoor opzegt en je krijgt vervolgens dit soort dingen naar je hoofd geslingerd, dan word je daar heel droevig van.” 

Boodschap aan de ouders

Ondanks de nare aanvaringen met een deel van de ouders spreekt de organisatie van een geslaagde week voor de kinderen. Niettemin heeft vrijwilliger Anouk nog wel een boodschap voor de vaders en moeders die zich te buiten gingen. “Wij doen het allemaal vrijwillig. We staan hier elk jaar voor jullie kinderen. Doe gewoon normaal, want zonder ons is er ook geen bouwdorp.”

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment