Juweliersfamilie in alle vroegte aan het puinruimen na plofkraak: twee tieners aangehouden

Elise de RooijDe explosie gebeurde vanmorgen rond 5.00 uur bij Loos Juweliers aan het Vijverhof in Avenhorn. Meerdere omwonenden schreven vanmorgen op social media dat ze rechtop in bed zaten door de knal.

Door de klap ontstond er een enorme schade, meldt de politie. Het raam was kapot en plafonddelen kwamen naar beneden. De daders namen een deel van de sieraden uit de etalage mee en renden er vervolgens mee weg. Op het moment dat de politie ter plaatse was, waren de verdachten al vertrokken. 

Sieraden met labels

Rond 7.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een auto die als gestolen gesignaleerd stond, door IJmuiden reed. Een uur later werd het voertuig in IJmuiden gezien door de politie. De agenten hielden de auto een tijdje in de gaten. Na een tijdje kwamen twee personen op het gestolen voertuig af en openden ze de deuren. Op dat moment werd het duo aangehouden.

Tijdens het fouilleren werden meerdere horloges en sieraden aangetroffen. Ook in de auto zelf lagen juwelen. Bij een deel daarvan zat er een label aan, die verwijst naar de juwelier in Avenhorn. Naast de sieraden werd er ook een nep-shotgun aangetroffen. De strafbaarheid van het imitatiewapen wordt onderzocht.

(Tekst gaat verder onder de foto)Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment