Juventus en Inter houden elkaar in evenwicht in Italiaanse topper

Elise de RooijDe redelijk tamme Italiaanse topper tussen Juventus en Internazionale is geëindigd in een 1-1-gelijkspel. Spits Dusan Vlahovic bracht Juventus op aangeven van de Italiaan Federico Chiesa na een klein half uur op voorsprong. Daar zette Inter enkele minuten later een fraaie aanval tegenover, die werd afgemaakt door aanvaller Lautaro Martínez. De koploper uit Milaan houdt 2 punten voorsprong op Juve.

De spelers van de nummers 1 en 2 van de Serie A verschenen in Turijn met een rode streep op hun gezicht, om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Oranje-internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries stonden bij Inter aan de aftrap. Davy Klaassen (Inter) en Dean Huijsen (Juve) kregen geen speelminuten

Chiesa kreeg namens de thuisploeg de eerste grote kans, maar zijn inzet ging over en naast het doel. De aanvaller stond in de 27e minuut met een lage voorzet alsnog aan de basis van de openingstreffer. Met een rake schuiver maakte de Serviër Vlahovic een einde aan zes competitiewedstrijden zonder te scoren.

Uit een van de soepele aanvallen van Inter zorgde de Argentijnse Martínez in de 33e minuut voor de gelijkmaker. Aanvalspartner Marcus Thuram gaf laag voor en de spits rondde fraai af. Martínez is de topscorer van de Serie A met dertien doelpunten in evenveel duels.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder voor beide doelen. Thuram kreeg nog een kans, maar Juve-keeper Wojciech Szczesny stond goed opgesteld.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment