Jonge avonturiers vinden gestolen kluis en sporen Haarlemse eigenaar op

Elise de RooijHet zindert in de Prins Hendriklaan in Overveen. Ties (9), Pim (10), Mia (11) en Lauren (9) zijn uit opwinding de straat opgelopen. Buurtvriendjes volgen in hun voetspoor. Hij kan er elk moment aankomen. Komt hij van links, komt hij van rechts? Het wordt rechts. Enno (60) Haarlem komt de hoek omgefietst. Voor het eerst staan de vier jongens en meisjes oog in oog met de persoon waar zij al twee maanden naar op zoek zijn.

Vindersloon

Enno heeft een grote taart meegenomen. Iedereen krijgt een stukje. Tijd om met z’n allen aan de eettafel te zitten. Dan haalt Enno nog iets uit zijn tas. Vergrootglazen, in een lekker fel kleurtje, inclusief speurlampje. Toepasselijk vindersloon voor het viertal uit Overveen. Want speurneuzen zijn het.

De zoektocht begint eind april. Ties, Pim, Mia en Lauren gaan suppen, zoals ze wel vaker doen. In het water achter de Julianalaan, net over de grens met Haarlem, zien zij iets opvallends. Een grote kluis. Zwaar ook. Te zwaar om het water te halen en op de surfplank mee te nemen. Eerst terug naar huis. Ze hebben hun spullen voor het magneetvissen nodig.

Tekst gaat door onder de foto.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment