Jansen en Casparij vervangen Pelova en Janssen bij Oranjevrouwen

Elise de RooijVoetbalsters Renate Jansen en Kerstin Casparij beginnen bij Oranje aan de Nations League-wedstrijd tegen Schotland. De 32-jarige buitenspeelster Jansen vervangt de nog niet fitte Victoria Pelova. Verdedigster Casparij staat op de plek van de geblesseerde Dominique Janssen. De van een kruisbandblessure herstelde Vivianne Miedema zit op de bank en zou dus haar eerste speelminuten voor Oranje kunnen maken in ruim een jaar.

FC Twente-speelster Jansen is normaal geen vaste waarde, maar maakte als invaller tegen Engeland vorige maand het winnende doelpunt (2-1). Rechtervleugelverdedigster Pelova was deze week ziek en was dus al een vraagteken voor het duel in het uitverkochte Goffertstadion in Nijmegen, dat om 20.45 uur begint.

Janssen haakte eerder al geblesseerd af met een spierblessure. Het moet blijken hoe Oranje omgaat met dat gemis, want door het stoppen van Stefanie van der Gragt is na het WK ook al een andere centrale verdedigster afgevallen. Daardoor krijgt Caitlin Dijkstra voorlopig de kans in het hart van de verdediging.

Op Jansen en Casparij na heeft bondscoach Andries Jonker gekozen voor dezelfde namen als tegen verliezend WK-finalist Engeland. Een paar dagen voor die stunt had Oranje verrassend verloren in België (2-1).

Nederland heeft na twee wedstrijden 3 punten. Oranje moet groepswinnaar worden in de Nations League om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment