Iordanescu weet nog niet of hij bondscoach van Roemenië blijft

Elise de RooijEdward Iordanescu weet nog niet of hij bondscoach blijft van de nationale voetbalploeg van Roemenië. “Ik ben heel trots op wat we hier hebben laten zien”, zei hij na een nederlaag van 3-0 tegen het Nederlands elftal in de achtste finale van het EK. “Ik verwacht dat we nog beter kunnen worden, maar ik heb rust nodig. Ik sliep de laatste tijd maar drie of vier uur per nacht.”

Iordanescu ging begin 2022, na het WK in Qatar, aan de slag als bondscoach van Roemenië, dat zich als winnaar van een poule met Zwitserland voor het EK in Duitsland plaatste. De Roemenen eindigden op dit EK als eerste in een poule, voor België, Slowakije en Oekraïne. Het contract van Iordanescu loopt na dit EK af.

“Op dit moment heeft mijn familie me meer nodig dan het nationale team”, zei Iordanescu. “Ik heb twee jaar hard moeten werken en veel dingen moeten laten. Het was niet gemakkelijk, vooral voor mijn gezin. Ik moet nog even zien wat ik ga doen. Daar moet ik goed over nadenken voordat ik met onze nationale bond in gesprek ga.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment