Homohuwelijk stap dichterbij in Thailand, aanpassing huwelijksomschrijving

Elise de RooijDe Thaise regering heeft een speerpunt gemaakt van het legaliseren van het homohuwelijk. Volgens voorstanders geeft het land daarmee een signaal af dat het een goede toeristische bestemming is voor de lhbti-gemeenschap.

Omschrijving aangepast

De nieuwe wetgeving houdt in dat de omschrijving van het huwelijk wordt aangepast. Waar nu nog wordt gesproken van een verbintenis tussen een ‘man en een vrouw’, zou op de nieuwe wet tussen ‘twee personen’ komen te staan. De nieuwe wet geeft stellen van hetzelfde geslacht ook de mogelijkheid om kinderen te adopteren.

“Dit is het begin van gelijkheid”, zegt parlementariër Danuphorn Punnakanta van het lagerhuis. “Het is geen universele oplossing voor elk probleem, maar het is een eerste stap.”

In het lagerhuis kreeg de aanpassing steun van 400 van de 415 aanwezige parlementariërs. De bal ligt nu bij de senaat. Als die ook akkoord gaat, moet de koning de wetgeving nog goedkeuren.

Als de wetgeving definitief wordt aangenomen, zou Thailand het derde land in Azië zijn dat homohuwelijken erkent. Taiwan en Nepal waren de eerste twee.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment