Haarlem krijgt regenbooghuis en queercafé: “Ontmoetingsplek voor iedereen”

Elise de RooijMet alles wat er in 2024 op te planning staat, lijkt het een mooi jaar te worden voor queers in Haarlem. In september wordt ook de eerste Pride in de stad georganiseerd. “We bewegen toe naar een meer inclusieve stad”, zegt Rick Busscher. “Veel Haarlemmers worden gedwongen om naar Amsterdam te gaan om te stappen. Met Pride Haarlem, het Queer Festival en de komst van Lavender maken we een inhaalslag.”

‘Niet alleen getolereerd’

“Je ziet dat veel jongeren de queerbeweging wel accepteren. Het is belangrijk dat mensen straks voelen dat ze hier niet alleen getolereerd, maar juist ook gevierd worden”, zegt Anne. “Als je hier binnenstapt, maakt je leeftijd, geaardheid en achtergrond niets uit.” 

De komende maanden steken heel wat vrijwilligers de handen uit de mouwen om Lavender de juiste uitstraling te geven. Rick: “De grootste verbouwing wordt de toegankelijkheid. Het wordt hier totaal rolstoeltoegankelijk, inclusief mindervaliden-toilet. Verder vragen we kunstenaars om te helpen met de inrichting, zodat het pand niet meer die harde hetero-energie van het studentencafé uitstraalt.” 

(Tekst loopt door onder de foto)Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment