Getoeter en vuurwerk in Nederlandse steden: Turkije-fans vieren feest

Elise de RooijOnder andere in de omgeving van de Vaillantlaan in de Haagse Schilderswijk en in Apeldoorn vieren Turkije-fans feest. Ook in Den Bosch en Arnhem zijn fans in groten getale aanwezig. Zij hebben vlaggen en trommels bij zich en er wordt vooral veel getoeterd. Politie is aanwezig, maar de sfeer is goed.

Op X worden massaal foto’s en video’s gedeeld van de feestvierende Turkije-fans.

In Amsterdam trekken Turkse fans in grote aantallen naar Plein ’40-’45. De politie waarschuwt dat het plein met de auto niet meer bereikbaar is. Het verkeer op de Burgemeester De Vlugtlaan en de Haarlemmerweg, de twee belangrijkste toegangswegen naar het plein in Amsterdam-West, is gestremd.

Rotonde afgezet

In Amersfoort heeft de politie de rotonde De Stier afgesloten om te voorkomen dat automobilisten eindeloos toeterend rondjes kunnen rijden. Voordat de rotonde in het centrum werd afgesloten hadden de feestvierende Turken deze geblokkeerd met auto’s. Ook werd de politie er voor middernacht bestookt met vuurwerk, meldt het AD.

De politie blijft er aanwezig om de kentekens te noteren van voertuigen die ‘gevaarlijk rijgedrag vertonen’. Die bestuurders kunnen later een boete krijgen.

Zaterdag spelen Turkije en Nederland tegen elkaar in de kwartfinales van het EK. Die is om 21.00 uur in Berlijn.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment