Geef een dier een beter leven bij deze dierenopvangen

Elise de RooijVeel dieren worden verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of ze zwerven hun hele leven al rond. Daarom is het heel belangrijk dat er voor deze dieren een opvang is: een plek waar ze veilig kunnen leven. Voor kip Clara en haar kuikens is dat er. Zij kunnen weer semi in het wild leven bij dierenopvang Sublime. Bekijk onderstaande video waarin Dierenarts Piet je meer vertelt over deze kip, haar kuikens en dierenopvangen.

Van weidedieren tot reptielen

In Nederland zijn enorm veel dierenopvangen en stichtingen die zich inzetten voor dieren die hulp nodig hebben. Zo helpt dierenopvang Sublime in Nieuwegein allerlei weidedieren. Deze dierenopvang is ontstaan uit pure liefde voor paard Storm, waardoor ook veel andere paarden en andere weidedieren in nood zijn opgevangen.

Stichting Flappus is nog zo’n dierenopvang die zich inzet om zwerfdieren of gedumpte dieren op te vangen om ze een beter leven te geven. In tegenstelling tot dierenopvang Sublime vangt stichting Flappus konijnen, knaagdieren, pluimvee, reptielen, vogels en nog meer andere dieren op. 

Help ook mee!

Via deze verschillende stichtingen kun je dus geld doneren of een dier adopteren. Op deze manier draag je ook een steentje bij, ze kunnen namelijk veel hulp gebruiken. Heb jij soms tijd over en wil je een goede daad verrichten? Ga dan vooral langs bij een dierenopvang en bied hulp aan. Dat scheelt de opvang veel werk, je helpt de dieren én je kunt ze meteen vertroetelen. Een echte win-win situatie.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment