Gaat het morgen sneeuwen in Noord-Holland?

Elise de RooijDe dagen worden kouder en de eerste sneeuwbuien in Nederland zijn al voorspeld. In het (noord-) oosten van het land is morgen code geel van kracht vanwege de winterse toestanden, maar hoe zit het met Noord-Holland? Gaat het hier ook sneeuwen?

“Er kan wat natte sneeuw vallen, maar overwegend zal het vooral regen zijn”, legt NH-weerman Jan Visser uit. Maar volgens de weerman zal er geen sneeuw blijven liggen.Ā 

De temperatuur zakt morgen richting de twee graden, maar komt waarschijnlijk niet onder het vriespunt. Dat betekent dat de kans op ijzel op de weg ook meevalt. “Maar de regen kan ook voor veel ongelukken zorgen”, benadrukt Visser. “Dus doe voorzichtig aan.”

Later in de week wel sneeuw

Ondanks dat de natte sneeuw van morgen niet zal blijven liggen, lijkt het wel het startschot voor winterse dagen. Later in de week kan het volgens de weerman namelijk wel ‘echt’ gaan sneeuwen. “Met name richting donderdag en vrijdag is er zeker kans op sneeuw”, legt hij uit. “Maar dat hangt af van de richting van de depressie en andere factoren.”

Tip ons!

šŸ’¬ Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

šŸ“§ Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

šŸ”” Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment