Fans House of the Dragon overdonderd door expliciete scènes in nieuwe aflevering

Elise de RooijIn Westeros is seks geen onbekend thema. Van gepassioneerde liefdesscènes tot frequent bordeelbezoek, het passeert allemaal regelmatig de revue. Toch gaan de makers van House of the Dragon in seizoen 2, aflevering 3 een stapje verder. Wellicht vanwege de klachten van fans over het gebrek aan mannelijk naakt in Game of Thrones.

In de betreffende aflevering gaat Aegon Targaryen (gespeeld door Tom Glynn-Carney) met zijn schildknapen naar een bordeel om één van hen, die nog maagd is, te introduceren in de wereld van seks. Aegon trekt zomaar meerdere gordijnen opzij en onthult vervolgens een vrouw die orale seks uitvoert op een man. Deze korte scène zorgt gelijk voor een grote schok onder de kijkers.

Voor velen vormde het een ongemakkelijk moment, vooral voor degenen die de aflevering samen met hun ouders bekeken. ‘Stel je voor dat je de nieuwste aflevering van House of the Dragon met je ouders kijkt en die bordelen-scène ineens verschijnt’, schrijft een kijker op X (voorheen Twitter).

Andere kijkers vonden de scène vooral erg overbodig. ‘Er was absoluut geen reden voor House of the Dragon om een expliciete orale seksscène uit te zenden’, schrijft iemand anders. ‘Ja, we weten dat het een bordeel is. Seks kan een belangrijk onderdeel van het verhaal zijn, maar dit was gewoon dom.’

De scène was niet het enige moment van mannelijk naakt in de aflevering. Enkele minuten later werd prins Aemond Targaryen (Ewan Mitchell) naakt getoond nadat hij door zijn broer Aegon vernederd werd. In die scène heeft hij een erectie. En dat zorgde voor nóg meer discussie onder de fans. ‘Niets kon me voorbereiden op de scène in het bordeel met Vhagar volledig in beeld’, schrijft een fan op X, waarbij diegene een grapje maakte en zijn geslachtsdeel vergelijk met Aemonds draak Vhagar.

Regisseur Geeta Vasant Patel legt in een interview met Variety uit waarom acteur Ewan Mitchell ervoor koos om volledig naakt te zijn in deze scène. “We wilden laten zien dat Aemond, die vroeger gepest werd en veel pijn heeft ervaren, een persoon heeft gecreëerd die het tegenovergestelde is van hoe hij zich voelt,” vertelt Patel. “Het moment dat hij opstaat en het hem niet kan schelen dat je zijn penis ziet, markeert een sterke verschuiving in zijn karakter. Daarom vond Ewan het belangrijk om volledig naakt te zijn in dat moment.”

House of the Dragon blijkt een regelrechte voltreffer en na lang wachten is er dan nu dus eindelijk een tweede seizoen. Eric de Munck is enthousiast en sprak de cast van de hitserie:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment