Engelse bondscoach Southgate geeft Bellingham een week vrij

Elise de RooijDARLINGTON (ANP/RTR) – De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft middenvelder Jude Bellingham in aanloop naar het EK een week vrij gegeven, zo liet hij zondag weten tijdens een persmoment. De 20-jarige Bellingham won zaterdag met Real Madrid de Champions League na een 2-0-zege op Borussia Dortmund.

Bellingham mist daardoor komende week de oefeninterlands van Engeland tegen Bosnië en Herzegovina en IJsland. “Dat is niet het belangrijkste”, vertelde Southgate. “Het belangrijkste voor Jude is rust, herstel en daar zullen we van profiteren.”

“Dat zijn de beperkingen van internationaal voetbal”, voegde hij eraan toe. “We hebben de spelers niet zo vaak als een club om samen te trainen. Dus je moet uitzoeken wat de belangrijkste dingen zijn. En op dit moment is het volgens mij voordelig voor Jude, en ook voor het team, om te herstellen.”

Engeland zit op het EK voetbal in Duitsland in een groep met Servië, Denemarken en Slovenië. Zondag 16 juni zijn de Serviërs in Gelsenkirchen de eerste tegenstander.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment