Eerste zege in ruim twee maanden voor sc Heerenveen in Eredivisie

Elise de RooijSc Heerenveen heeft na ruim twee maanden weer een overwinning in de Eredivisie behaald. De Friezen versloegen Heracles Almelo met ruime cijfers: 3-0.

Met de zege neemt de druk op Kees van Wonderen wat af. De trainer zei vrijdag dat het wat hem betreft “twee voor twaalf” is bij de club en dat resultaten snel nodig zijn.

Tegen Heracles nam Heerenveen vanaf het begin het initiatief. Doelman Michael Brouwer redde in de 5e minuut op een kopbal van Luuk Brouwers. Kort daarna was het alsnog raak. Osame Sahraoui draaide met een goede beweging weg bij verdediger Navajo Bakboord en schoot met links in de verre hoek raak (1-0).

Brouwers verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong met een fraai afstandsschot. De middenvelder bepaalde in de 73e minuut ook de eindstand. Op aangeven van Mats Köhlert schoot Brouwers via de onderkant van de lat raak: 3-0.

Bij Heracles speelde Justin Hoogma zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie. Zijn vader Nico-Jan Hoogma, directeur bij Heracles, kwam tot 217 duels.

Heerenveen, dat 20 augustus bij FC Utrecht voor het laatst won, heeft na tien duels 10 punten en staat elfde. Heracles is achtste met 12 punten.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment