Dit zijn de finalisten van Het Perfecte Plaatje op Reis: ‘Zo dicht bij elkaar’

Elise de RooijDe halve finale is al een overwinning an sich voor de halvefinalisten. “Laatste drie voelt heel goed”, vertelt Fresia. “Ik vind het zo leuk dat ik in de halve finale sta”, zegt Susan. “Ik vind het echt geweldig.” Kaj stemt daarmee in. “Supertof”, noemt de presentator het. 

Maar de overgebleven drie kandidaten krijgen nog twee foto-opdrachten voor de kiezen waar ze op moeten focussen. Tijdens de eerste shoot moeten ze een foto maken waarin Thailand als vakantiebestemming aangeprezen wordt. De shoot verloopt gelijk al niet vlekkeloos doordat de zon plaats maakt voor regenbuien. “Het lijkt wel Purmerend hier”, grapt Kaj. 

De regen gooit flink wat roet in het Thaise eten, want de resultaten liegen er niet om. Susan krijgt een magere 6,5, en Kaj met een 6,6 en Fresia met een 6,7 zitten daar niet ver vanaf. “Alles is nog mogelijk”, zegt Susan opgelucht. 

Een spannende uitslag dus, vindt ook presentator Tijl Beckand. “Ik kan me niet herinneren dat het in de halve finale ooit zo dicht bij elkaar heeft gezeten”, vertelt hij. De kandidaten staan op scherp voor de volgende opdracht: een sportfoto maken van de vechtsport muay Thai. 

Bij de tweede opdracht komen de kandidaten een stuk beter uit de verf. Maar ook hier scheelt het weinig in de punten, althans tussen Fresia en Susan. Kaj krijgt namelijk een 9. Fresia verdient een keurige 7,5. Susan, die al laatste stond, krijgt ook hier het laagste cijfer: een 7. 

Dat betekent dat de Gooische Vrouwen-actrice naar huis moet. “Ik vond het zo geweldig. En dat ik zover ben gekomen, had ik alleen maar kunnen dromen”, zegt ze. Toch moet Susan haar meerdere erkennen in de finalisten Kaj en Fresia. “Ik vind het zo terecht dat zij in de finale staan en ik verheug me op wat jullie allemaal gaan schieten. Dat gaat een keiharde strijd worden, want jullie zijn allebei echt supergoed”, zegt Susan. 

De jonge honden nemen het volgende week tegen elkaar op. “Finaleplek tegen die opgevoerde eekhoorn. Ze is lekker fanatiek en leuk om met haar de strijd aan te gaan”, zegt Kaj over Fresia. “Ik vind het leuk om tegen Kaj in de finale staan. Hij is zo goed. Dit wordt geen abc’tje. Volle bak gaan en ik moet een topprestatie leveren”, vertelt sportpresentatrice Fresia.

Volgende week woensdag zie je de finale van Het Perfecte Plaatje op Reis om 20.30 uur bij RTL 4. Bij Videoland kijk je het programma terug. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment