De Aftrap: "Aantal mensen rondom Wim Jonk hebben geen verstand van voetbal"

Elise de Rooij“Als je met Wim Jonk praat over voetbal gaat je hart sneller kloppen”, vertelt Kevin Visser vanavond in voetbaltalkshow De Aftrap. Maar over de mensen uit ‘Team Jonk’ is de oud-voetballer van FC Volendam snoeihard. “Een aantal mensen rondom Wim hebben geen verstand van voetbal.” Visser doelt daarbij op voormalig technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur opleidingen Ruben Jongkind.

FC Volendam degradeerde afgelopen zondag door de 4-1 nederlaag tegen Ajax naar de Keuken Kampioen Divisie. Volgens Visser omdat de selectie afgelopen zomer teveel kwaliteit kwijtraakte zonder dat daar voldoende versterking voor in de plaats kwam.

“Ik vind het niet heel boeiend wat Jasper van Leeuwen de afgelopen jaren bij elkaar heeft gehaald. Hij is verantwoordelijk voor wat er dit jaar gebeurd is”, aldus de oud-aanvoerder, die na de promotie naar de eredivisie in 2022 tegen zijn zin moest vertrekken. “Ruben Jongkind is verantwoordelijk geweest voor de jeugd, maar ik vraag me af daar topwerk is afgeleverd. Ik vind van niet.”

Visser zit samen met Michiel Kramer aan tafel. Kramer droeg tussen 2009 en 2013 het shirt van FC Volendam en strijdt momenteel met RKC Waalwijk voor lijfsbehoud. De spits zet ook zo zijn vraagtekens bij wat er allemaal in het vissersdorp is gebeurd. “Ik blijf het apart vinden dat ze niet van wedstrijd 1 tot en met 34 Robert (Mühren, red.) laten staan. Zo’n jongen moet je altijd opstellen en het vertrouwen geven. Dat heeft hij in het verleden bewezen. Zo’n jongen kan je wel in de eredivisie houden.”

Kratje Trap

In de tweede halve finale van Kratje Trap wordt duidelijk wie zich na Alkmaarsche Boys voor de finale plaatst: Jong Hercules uit Beverwijk of VVH/Velserbroek. Aan het slot van de uitzending wordt ook ons elftal van FC De Aftrap van vers bloed voorzien. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment