Dagelijks samen een bakkie in de kantine: bij voetbalclub Vogelenzang weten ze niet beter

Elise de RooijOok vrijwilliger Fons Vinken (70) is aangeschoven. “Ik ben het hulpje van Hans”, lacht hij. “En ik ben voorzitter van een club mensen die de club ondersteunt met een jaarlijkse bijdrage. Dat geld schenken we en daar worden dan bijvoorbeeld ballen van gekocht.”

Van veldje naast boerderij naar sportcomplex

SV Vogelenzang is sinds de oprichting regelmatig verhuisd. “Het begon allemaal met een veldje naast een boerderij en daarna verplaatsten we nog een paar keer”, legt Hans uit. De voetbalclub ligt naast een tennisclub en die gaan nu van positie veranderen. “Eerst moeten de tennisbanen verhuizen naar één van onze velden. Dan kan hun kantine gesloopt worden en dan is de nieuwe kantine waarschijnlijk ook wel klaar. Die gaan we dan samen gebruiken.”

Daarna kunnen de voetbalvelden verkassen naar de plek van de huidige tennisbanen. “We krijgen straks anderhalf veld met kunstgras. Een hoofdveld en een trainingsveld”, vervolgt Hans. “In het aantal velden worden we helaas ook kleiner, maar dat is nu eenmaal de realiteit. We zijn een kleine club.”

Lees verder na de foto.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment