Collectie bijna compleet: Pien (9) krijgt shirt van haar voetbalheldin Renate Jansen

Elise de Rooij


Voor de negenjarige Pien uit Alkmaar werd een droom gisteravond werkelijkheid. Ze kreeg het shirt van een van haar grote voetbalidolen in handen gedrukt.  Na de 4-0 zege op Schotland in Nijmegen gaf international Renate Jansen uit Abbenes – helemaal zoals beloofd – haar voetbalshirt aan Pien.

Foto: Pien in haar gloednieuwe shirt, uit handen van Renate Jansen – Privéfoto

Glimmend van trots showt Pien haar feloranje shirt voor de foto. De negenjarige is groot voetbalfan en heeft een rotsvaste top drie, als je vraagt naar haar grootste voetbalhelden. “Daphne van Domselaar, Wieke Kaptein en Renate Jansen”, somt ze de voetbalvrouwen op.

Groot was dan ook het feest toen ze gisteren na de voetbalwedstrijd Nederland – Schotland in Nijmegen een heus shirt van Jansen kreeg. Maar helemaal uit het niets kwam dat cadeautje niet. 

Kneiterhard roepen

“We waren vorige week bij de wedstrijd FC Twente tegen ADO Den Haag”, vertelt Pien. “Toen vroeg ik of ze bij de wedstrijd van gisteren een shirt wilde ruilen. Ze zei toen: ‘Ja, dat is goed.” Belofte maakt schuld, maar het was na de wedstrijd gisteren zó druk dat Pien nog wel even een keel op moest zetten.

“Ik riep kneiterhard haar naam. We zaten op de hoofdtribune, dus best dichtbij, maar het was heel erg druk.” De voetbalster herkende Pien gelukkig gelijk, en de negenjarige Alkmaarse kreeg een vers reserveshirt uit de kleedkamer overhandigd. “Het shirt dat ze aanhad moest verkocht worden voor het goede doel Pink Ribbon”, legt Pien uit.

Tekst gaat door onder de foto.

Foto: Pien in haar gloednieuwe shirt, uit handen van Renate Jansen – Privéfoto

Daarmee was Piens missie nog niet afgerond, want het doel was om shirts te ruilen. Pien en haar vader reizen stad en land af om voetbalwedstrijden te bezoeken, en morgen krijgt ze een nieuwe kans. “We gaan naar de open trainingen in Zeist bij de KNVB-campus. Ik kwam er gisteren niet tussendoor waardoor ik mijn shirt niet kon geven, er stonden overal kinderen om me heen.”

Piens vader heeft speciale keepershirts laten drukken met haar naam erop. Bij Piens eigen cluppie, het Alkmaarse Kolping Boys, keept de negenjarige namelijk altijd tijdens de eerste helft. “Zo’n shirt ga ik geven, daar heb ik er een paar van”, vertelt ze tegen NH.

Nog niet uitgeruild

Uitgeruild is Pien nog niet, want haar top drie is natuurlijk nog niet helemaal compleet. “Daphne van Domselaars shirt wil ik ook nog heel graag ruilen tegen een van mijn shirts, zij wordt de volgende.”

Lees ook

play icon

Alkmaar

play icon

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment