Chaotisch maar ‘supergezellig’: dit was Alkmaar City Run by night

Elise de RooijDe start was dit jaar verplaatst naar de Molenbuurt, om meer lopers kwijt te kunnen. Vanuit heel Nederland kwamen ze naar Alkmaar toe. Ook olympisch schaatser Irene Schouten rende mee met de tien kilometer.

Nienke Slobbe van Le Champion vertelt tegen partner Streekstad Centraal dat er een week van tevoren stress ontstond binnen de organisatie vanwege een vrijwilligerstekort, uiteindelijk hebben zich toch nog genoeg mensen aangemeld. 

Een aantal van de vrijwilligers is zelf ook fervent hardloper. “Vroeger was ik vrijwilliger bij de toenmalige City Run. Nu doe ik zelf mee en ervaar ik het van de andere kant”, vertelt vrijwilliger Annemarie.

‘Voelde het wel’

Bart Janssen noteerde de snelste tijd op de 10 kilometer voor mannen. “Vorig jaar werd ik derde. We gaan vooruit”, vertelt hij. Hij rende de City Run in 31.52 minuten. Fanos Tekle won bij de vrouwen in 37.30 minuten: “Dit is de vierde keer dat ik gewonnen heb. Ik vond het erg leuk.”

Ook Kevin Pichel liep de 10 kilometer. “Het was best zwaar. Ik heb gisteren nog vijf kilometer hardgelopen en dat voelde ik nu wel.” Kevin rende voor zijn – bijna tweejarige – dochter Nova. Zij is vorig jaar gediagnosticeerd met een zeldzame en agressieve kinderkanker neuroblastoom. Met verschillende hardloopevenementen haalt hij geld op, zo ook bij de Alkmaar City Run.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment