Chantal Janzen blikt terug op geboorte jarige Bobby: ‘Geluksbrenger’

Elise de RooijZes jaar geleden, op 29 maart 2018, werd Chantal, die eerder zoon James op de wereld had gezet, ingeleid. ‘Rond 17.00 uur was er 4 centimeter ontsluiting’, herinnert ze zich. ‘Gelukkig dacht-ie toen nog niet: laat ik er eens uit komen, want dan had ik nooit meer kunnen fietsen (onder andere).’ Er volgde een weeënstorm, die Chantal treffend weet te omschrijven. ‘Ik probeerde zo veel als mogelijk uit te tunen, maar had op dat moment het gevoel alsof ik vanaf m’n maag met m’n onderkant in een shredder vastzat.’

Chantal kreeg een ruggenprik. ‘Op het moment dat de anesthesist midden in een van de pijnlijkste weeën zei: ‘Je moet nu voorover bukken’, wilde ik op dat moment roepen: ‘Sterf, Jeroen’, maar ik zei ‘OOOKEEEEEE’ en dat was beter. Voor Jeroen.’ En toen was-ie er, Bobby. ‘Om 22.30 uur werd er een kindje geboren dat niet huilde, waar ik van schrok en daarom riep: ‘Gaat het goed met ‘m?”

Gelukkig was alles dik in orde met Bobby. ‘Hij had toen al een soort glimlach op z’n gezicht’, weet Chantal te vertellen over haar toen pasgeboren zoontje. ‘Achteraf dacht ik dat alleen ik dit zag, met behulp van de morfinepomp, maar Marco zag het ook.’ Dit leverde Bobby een bijzondere bijnaam op. ‘Jouw oma, mijn moeder, noemt jou ‘De eeuwige glimlach’. En daar heeft ze gelijk in.’ 

Chantal pent verder dat ze na de geboorte van Bobby bij thuiskomst ‘van geluk heel lang gehuild heeft’. ‘Ik keek naar Bobby en dacht: alles is goed. (…) We houden met z’n allen zo van jou, onze kleine geluksbrenger. Je bent een zon in zo veel levens. En nu ben je zes. Ik verheug me op alles wat nog komen gaat met jou.’ 

Chantal Janzen is moeder van twee zoons en bonusmoeder van de drie kinderen van Marco. RTL Boulevard sprak het samengestelde gezin:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment