Slinger werkte onder meer in de textiel, bij een grootgrutter en als jongerenwerker. En toen was daar in 1981 opeens het succes. Drukwerk scoorde een gigantische hit met Je loog tegen mij. . Wekenlang stond het nummer op één, er volgden nog meer hits en de band deed zo’n 120 optredens per jaar. “Vanaf mijn dertigste heb ik dubbel geleefd.”
Amsterdamse penoze
Maar naast het succes waren er ook tegenslagen. Zo opende de band het café Drukwerk aan Het Singel. En toen begon de ellende, vertelt Gitsels. “Het bleek dat er allemaal geld verdween in café Drukwerk. De politie kwam erbij en Harry moest zelfs onderduiken. Het had te maken met de maffia op de Wallen. Afpersers die de bedrijfsleider van het café onder druk zetten om geld af te dragen voor bescherming.”
“Dat is het leuke als je echt geleefd hebt,” relativeert Slinger. “Dan heb je hoogtepunten én dieptepunten.”
Toen Gitsels voorstelde een boek te schrijven zei de zanger eigenlijk meteen ja. “Om te laten zien dat als je voor een dubbeltje geboren wordt, je door heel hard knokken ook een kwartje kan worden. En in het boek lees je dat je dat kwartje ook weer kwijt kan raken.”